tag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post104056129956335535..comments2024-01-01T17:46:35.692+01:00Comments on PotrawyRegionalne: GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKIPrzepisy Igusihttp://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-79019880976874880142019-08-11T14:51:48.869+02:002019-08-11T14:51:48.869+02:00Ja też uwielbiam przetwory z porzeczek wszelkiego ...Ja też uwielbiam przetwory z porzeczek wszelkiego koloru. I też przy ich produkcji wykorzystuję z rozkoszą i wdzięcznością dla konstuktora wyciskarkę. Tylko kochana nie wiem czemu dokładasz sobie sporo roboty i mając wyciskarkę wykonujesz podwójną pracę? Jeśli robię dżem, galaretkę,przecier i nie zależy mi na kawałkach owoców (ja chętnie bym je zachowała ale właśnie szkoda mi czasu więc poszłam w gładkości), to wrzucam całe surowe porzeczki wraz z szypułkami i gałązkami do wyciskarki (długie gałązki przecinam tylko na części). Mam dodatkowe sitko z wiekszymi oczkami wiec do dżemu zakładam wlasnie takie (ułatwia to sprawę ale nie jest konieczne). Urzadzenie odwala za mnie całą paskudną robotę z oczyszczaniem. To ogomny plus wyciskarki. Następnie cudny, pachnący,gęsty przecier wrzucam do rondla, zagotowuję i odparowuję ok. 40 min i voila! Po co się męczyć, wyciskarkę Cię wyręczy!Anonymousnoreply@blogger.com