tag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post1302701251558447281..comments2024-01-01T17:46:35.692+01:00Comments on PotrawyRegionalne: CEBULARZ LUBELSKIPrzepisy Igusihttp://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-56343036459869780382017-04-09T18:47:59.002+02:002017-04-09T18:47:59.002+02:00Jak dodasz czosnku to już nie będzie cebularz...Jak dodasz czosnku to już nie będzie cebularz...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-50667437844951186832015-07-06T20:39:32.102+02:002015-07-06T20:39:32.102+02:00Dobry cebularz to podstawa :D Kilka ząbków czosnku...Dobry cebularz to podstawa :D Kilka ząbków czosnku jeszcze bym dodał. Koleżanka tak mi kiedyś poleciła i od tej pory stosuje się do jej rad. Cebularz ma bardziej wyrazisty smak, ale to oczywiście kwestia gustu Robert_mojeprzepisy.plhttp://www.mojeprzepisy.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-73777865003849225672014-06-08T18:23:04.902+02:002014-06-08T18:23:04.902+02:00W tradycyjnych cebularzach cebulka z makiem leżą w...W tradycyjnych cebularzach cebulka z makiem leżą w lodówce przez o0k 3 dni - sól powoduje, że cebulka mięknie. I jeszcze jedna uwaga - mak nie powinien być mielony - to zupełnie zmienia smak i fakturę. Polecam wypróbować :)NatiThinkPinkhttp://natithinkpink.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-36895520514966933092014-06-08T01:20:27.521+02:002014-06-08T01:20:27.521+02:00Maku nie smaży się z cebulą. Maku w prawdziwym ceb...Maku nie smaży się z cebulą. Maku w prawdziwym cebularzu jest niewiele na wierzchu, a tutaj na zdjęciu to te cebularze są niemalże czarne. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-4967995093291255782014-06-07T21:44:05.183+02:002014-06-07T21:44:05.183+02:00Pozwolę sobie zaznaczyć, że cebularze oryginalnie ...Pozwolę sobie zaznaczyć, że cebularze oryginalnie wypiekane w piekarniach lubelszczyzny nie zawierają elementu podsmażania cebuli. Cebula wymieszana z makiem solą i odrobiną oleju ułożona na plackach piecze się na nich w piecu i nie potrzebuje wcześniejszej obróbki na patelni. Taka smażona cebula to zupełnie inny smak. Broń Boże nie krytykuję. Ze smażoną cebulką też musi być ciekawie:) Pozdrawiam ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-84460022952369340292014-03-07T23:57:15.290+01:002014-03-07T23:57:15.290+01:00Robilam juz wiele,wiele razy z tego przepisu! Smak...Robilam juz wiele,wiele razy z tego przepisu! Smakuja wysmienicie! Uwielbiam ten smak!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-20081198241708244442013-05-03T16:16:26.917+02:002013-05-03T16:16:26.917+02:00Cebularze uwielbiam!Cebularze uwielbiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07793378613380367195noreply@blogger.com