tag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post2822451662980630544..comments2024-01-01T17:46:35.692+01:00Comments on PotrawyRegionalne: CIASTO DROŻDŻOWE Z SEREM CZYLI STRUCLA SEROWAPrzepisy Igusihttp://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-23513484639888688992019-11-05T18:56:11.654+01:002019-11-05T18:56:11.654+01:00Strucla SUPER. Na drugi raz, dla tej ilości sera, ...Strucla SUPER. Na drugi raz, dla tej ilości sera, zmniejszę ilość ciasta o POŁOWĘ, żeby było bardziej na bogato ;) rzeczywiście, jak już wcześniej ktoś zauważył ilość składników mokrych względem mąki jest zawyżona, polecam zwiększyć ilość mąki o ok 50g. Chyba, że moja byla po prostu zbyt lekka... Tak czy inaczej, PYSZOTA! :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-23361953351937012812016-12-17T21:55:22.441+01:002016-12-17T21:55:22.441+01:00Można ręką lub w robocie z końcówką haka.Można ręką lub w robocie z końcówką haka.Przepisy Igusihttps://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-66856378295258077182016-12-17T19:45:43.618+01:002016-12-17T19:45:43.618+01:00czy składniki mieszamy ręcznie czy za ponocą mikse...czy składniki mieszamy ręcznie czy za ponocą miksera?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-3730005206199436882016-11-07T10:26:21.336+01:002016-11-07T10:26:21.336+01:00Mój pierwszy drożdżowiec upiekłam właśnie z tego p...Mój pierwszy drożdżowiec upiekłam właśnie z tego przepisu. Teraz bardzo często go piekę i wszyscy się nim zajadają. Nigdy nie zdarzyło się aby nie wyszedł. Ja preferuję jednak z makiem jest wyśmienity. Probowałam wersji z serem i z jabłkami jednak mak nam najbardziej smakuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-75827993932102616082016-08-10T10:25:05.592+02:002016-08-10T10:25:05.592+02:00Super przepis, korzystałam z niego już wiele razy ...Super przepis, korzystałam z niego już wiele razy i udaje się tak samo dobrze z masą makową jak i masą toffi. Bardzo polecamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-65166227728401729522016-03-26T13:56:19.963+01:002016-03-26T13:56:19.963+01:00To był mòj pierwszy drożdżowiec i wyszedł wyśmieni...To był mòj pierwszy drożdżowiec i wyszedł wyśmienity. Tera robię go niemal co tydzień. Ja zamiast sera dodaje mak i jest przepysznyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-74885677017632766732015-03-11T21:08:19.253+01:002015-03-11T21:08:19.253+01:00wspaniały przepis i świetny efekt.
Sprawdziłam ró...wspaniały przepis i świetny efekt. <br />Sprawdziłam również wersję z jabłkami zamiast sera. mniami obie wersje :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-61637270762589730562014-11-18T08:02:09.604+01:002014-11-18T08:02:09.604+01:00Ciasta nie zostawia się wcześniej do wyrosniecia? ...Ciasta nie zostawia się wcześniej do wyrosniecia? Dopiero jak już jest uformowane w strucle?Dominniikkaahttps://www.blogger.com/profile/09914943063638461504noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-80733661957618105662014-04-17T12:02:54.745+02:002014-04-17T12:02:54.745+02:00Przepis super chociaż mi ciasto ńie wyszło bo droż...Przepis super chociaż mi ciasto ńie wyszło bo drożdże ńie urosły ale nastepnum razem będzie lepiej pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-12992916787814524162014-01-16T15:34:46.821+01:002014-01-16T15:34:46.821+01:00to miały być 3 szkl mąki a 3/4 mleka ;)to miały być 3 szkl mąki a 3/4 mleka ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-73521603889669780902014-01-05T00:00:14.154+01:002014-01-05T00:00:14.154+01:00Witam,
Upiekłem moje pierwsze ciasto wg tego przep...Witam,<br />Upiekłem moje pierwsze ciasto wg tego przepisu. Jednak pomimo, że wszystko robiłem tak jak napisano, to najpierw nie chciały rosnąć drożdże, urosły dopiero po dodaniu łyżki cukru. Późnej ciasto było jak rzadki kleik, pomimo dodania 3/4 szklanki mąki. W końcu dodałem kolejne 1/2 szklanki i wyrabiałem przez 30 min. Stało się plastyczne, lecz za rzadkie by przełożyć je serem. W końcu upiekłem bez sera. Wyszło nawet, nawet. Nie wiem co poszło nie tak Bartosznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-4237977327580730172014-01-04T23:42:58.600+01:002014-01-04T23:42:58.600+01:00Smacznego! Super,ze wyszlo!Smacznego! Super,ze wyszlo!Przepisy Igusihttps://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-44805168805138434362014-01-04T21:48:16.162+01:002014-01-04T21:48:16.162+01:00Ciasto super, właśnie jemy na ciepło. Sera miałam ...Ciasto super, właśnie jemy na ciepło. Sera miałam mniej niż w przepisie ale my nie nabiałowcy. Drożdżówka pięknie wyrosła, nie popękała. Nie trzeba długo wyrabiać. Polecam nawet tym niewprawionym.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00401877086011885302noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-27469575899751923802013-12-29T15:07:52.523+01:002013-12-29T15:07:52.523+01:00Witam,
Ciasto zrobione, czeka na upieczenie. Niez...Witam,<br /><br />Ciasto zrobione, czeka na upieczenie. Niezbyt mi wyrosło, choć przy ugniataniu było sprężyste. Mam nadzieję, że nie będzie zakalca. <br />Super pomysł na robienie zdjęć każdemu etapowi - uwielbiam przepisy w takiej formie. Nie ma to jak wizualizacja efektów pracy;) Marzenanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-58884017651931040322013-12-22T09:01:59.784+01:002013-12-22T09:01:59.784+01:00Witam,ja ten przepis dodałam do ulubionych:)
Będę ...Witam,ja ten przepis dodałam do ulubionych:)<br />Będę piekła z makiem .<br />Tylko dodam,że należy zwinięte już ciasto nakłuć widelcem żeby nie popękało w czasie pieczenia:)<br />Wesołych Świąt!!Andahttps://www.blogger.com/profile/15959967243228506092noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-14623375453771313822013-12-13T21:26:49.740+01:002013-12-13T21:26:49.740+01:00Pochwal się ;-)Niech się uda i smakuje! Pozdrawiam...Pochwal się ;-)Niech się uda i smakuje! Pozdrawiam<br />Przepisy Igusihttps://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-7719490656776136832013-12-13T20:22:39.510+01:002013-12-13T20:22:39.510+01:00Będę tą strucle piekła na święta i pochwale się wa...Będę tą strucle piekła na święta i pochwale się wam jak wyszła,na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie.Pozdrawiam Marzena z Łodzi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-29799375348137023452013-10-14T12:03:27.495+02:002013-10-14T12:03:27.495+02:00Super;-) Cieszę się,że się udało i smakowało!Super;-) Cieszę się,że się udało i smakowało!Przepisy Igusihttps://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-30571815499938495932013-10-13T21:55:03.925+02:002013-10-13T21:55:03.925+02:00piekłam dwa dni temu wieczorem, następnego dnia po...piekłam dwa dni temu wieczorem, następnego dnia po południu już nie było śladu po dwóch blaszkach. ciasto cudowne, łatwe do zrobienia i PYSZNE! <br />cudowny przepis :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-46229710842196153272013-07-24T12:26:24.793+02:002013-07-24T12:26:24.793+02:00Oczywiście.Jeśli wolisz słodszy to możesz dodać.Oczywiście.Jeśli wolisz słodszy to możesz dodać.Przepisy Igusihttps://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-54778159543316733252013-07-24T12:15:14.631+02:002013-07-24T12:15:14.631+02:00Mozna dodac cukier do twarogu, aby byl slodszy?Mozna dodac cukier do twarogu, aby byl slodszy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-3472713208715124052013-07-20T19:11:41.204+02:002013-07-20T19:11:41.204+02:00Ser rozdrobniłam widelcem.Jak wolisz to można go z...Ser rozdrobniłam widelcem.Jak wolisz to można go zmielić oczywiście...<br />A zakal? hmmm... może coś źle zrobiłaś/eś.Spróbuj ponownie;-) Mnie pięknie urosło i było puszyste.Cóż z ciastem drożdżowym różnie bywa...PozdrawiamPrzepisy Igusihttps://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-22795664098062687172013-07-20T17:08:58.913+02:002013-07-20T17:08:58.913+02:00do kitu wyszło zakal to raz a ser powinien być zmi...do kitu wyszło zakal to raz a ser powinien być zmielony ,nie dokońca wszystko opisane<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-5061230856481364662013-07-18T22:31:34.269+02:002013-07-18T22:31:34.269+02:00Robiłam to ciasto już kilkakrotnie, z różnymi rodz...Robiłam to ciasto już kilkakrotnie, z różnymi rodzajami sera, nawet z wiaderka. Za każdym razem się udaje i jest rewelacyjne. Dodaję nawet drobne owoce np. jagody lub porzeczki,ale tylko troszkę, aby nie zepsuć całości a dodać dodatkowego smaku. Gorąco polecam ten przepis.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8646972970127120622.post-76311705037333462132013-05-29T12:49:55.817+02:002013-05-29T12:49:55.817+02:00Tak.250mlTak.250mlPrzepisy Igusihttps://www.blogger.com/profile/05631833906517622902noreply@blogger.com