sobota, 9 lutego 2013

RYBA W SOSIE CURRY W MLECZKU KOKOSOWYM



Propozycja na szybki i lekki obiad.
Jeśli lubicie ryby, curry i kokosowy smak
 to danie będzie dla Was.

Składniki:
  • filet z dorsza (bądź innej dowolnej ryby)
  • puszka mleczka kokosowego
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pasta curry
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • ryż

Cebulę pokroiłam w kostkę i lekko podsmażyłam.
Starłam ząbki czosnku.
Dodałam pastę curry.


Wymieszałam.


Wlałam mleczko kokosowe.


Wymieszałam i chwilkę podgrzewałam.


Filety z dorsza pokroiłam w większą kostkę.


Przez około 10 minut podsmażałam go na oleju.



Przełożyłam go do sosu.
Dusiłam rybę przez około 15 minut.
Doprawiłam solą i pieprzem.


Podawałam z ryżem.
Smacznego!


3 komentarze:

  1. Lubię takie aromatyczne dania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne:) ale mysle ze duze znaczenie ma to, ze to byl dorsz bo on swietnie do tego przepisu pasuje:))

    OdpowiedzUsuń
  3. curry pycha. ciekawy pomysł. sprobuję wykorzystać przepis ;D
    Pozdrawiam Monika
    kjakksiazka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń