Jeśli lubicie
jajka na miękko i chrupiące grzanki
to dzisiejsza propozycja śniadania jest dla Was.
Dwa w jednym.
Płynne żółtko, połączone z chrupiącą i ciepłą bułką.
Pycha;-)
- dwie kajzerki
- dwa jajka
- szczypiorek / dymka
- masło
- parmezan lub inny dowolny żółty ser
- sól, pieprz, ostra czerwona papryka
- plasterek pomidora (opcjonalnie)
Zacznijmy od dwóch kajzerek.
Odkroiłam z nich wierzch i wyjęłam miękkie środki.
Możecie do środka dodać po kawałku masła.
Wbiłam po jednym jajku do każdej z bułek.
Posypałam solą i pieprzem.
Posypałam pokrojoną dymką / szczypiorkiem.
Starłam na wszystko żółty ser.
Posypałam ostrą czerwoną papryką.
Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Piekłam do momentu aż bułki się zapiekły.
Smacznego!
Wygląda super! Na pewno kiedyś sama "ściągnę" ten przepis do siebie, bo jest rewelacyjny!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://ewakuchennie.blogspot.com/
świetny pomysł, wypróbuję . zapraszam do mnie do komentowania i obserwowania http://alex-faashion.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń