czwartek, 22 listopada 2012

PASTA Z WĘDZONEGO PSTRĄGA


Pyszna i zdrowa
 pasta z wędzonego pstrąga z serkiem i chrzanem
Idealna do kanapek.



Był już prezentowany na blogu przepis na:




Dziś zapraszam również na pastę, ale z innej rybki.
Polecam wędzonego pstrąga.
Składniki:

  • wędzony pstrąg ( średniej wielkości)
  • 125g kremowego serka Philadelphia
  • 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

W miseczce wymieszałam serek, chrzan, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
 Przyprawiłam solą i pieprzem do smaku.

Wsypałam pokrojony szczypiorek.
Wszystko wymieszałam.

Pora na głównego bohatera.


Obrałam go z ości i starałam się nie za bardzo go rozdrobnić.



 Kawałki ryby wymieszałam z wcześniej przygotowanym serkiem. 
  




Pasta jest idealna na kanapki.
Smacznego!




2 komentarze:

  1. wygląda bardzo smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny masz ten Blog :-)
    Gratuluję uporczywej pracy w pogoni za prawdziwą popularnością!
    Jeśli masz chwilę czasu zapraszam do siebie...
    http://bannersbrokerpoland.blogspot.com/
    Może udzielisz mi kilku rad :-)

    OdpowiedzUsuń