sobota, 24 września 2011

PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ

Makrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce.
A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3, jod,
 fosfor, potas, wapń, magnez i żelazo.
Czyli pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania naszego organizmu.
 Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki.



Składniki:
  • makrela wędzona
  • 2-3 szt.jajek (można zamiast jajek użyć białego sera)
  • 1 szt.małej cebuli
  • szczypiorek lub zielona część dymki
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól,pieprz
                                    
      Sposób przyrządzania:    


Pokroiłam drobno cebulkę i dymkę.
Rybę dokładnie obrałam.
                                        

Ugotowane na twardo jajka pokroiłam w kostkę.


Dodałam majonez,koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Wszystko dokładnie wymieszałam.


I można już było zajadać się pysznymi kanapeczkami. ;)

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

DUSZKU,robie identycznie tę pastę z wędzonej makrelki.jest bardzo dobrA :) Pozdrawiam.Wiesia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...