Makrela to gatunek dość niedocenianej ryby w Polsce.
A szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3, jod,
fosfor, potas, wapń, magnez i żelazo.
Czyli pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania naszego organizmu.
Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki.
Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki.
- makrela wędzona
- 2-3 szt.jajek (można zamiast jajek użyć białego sera)
- 1 szt.małej cebuli
- szczypiorek lub zielona część dymki
- łyżka majonezu
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- sól,pieprz
Sposób przyrządzania:
Pokroiłam drobno cebulkę i dymkę.
Rybę dokładnie obrałam.
Ugotowane na twardo jajka pokroiłam w kostkę.
Dodałam majonez,koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Wszystko dokładnie wymieszałam.
I można już było zajadać się pysznymi kanapeczkami. ;)
2 komentarze:
DUSZKU,robie identycznie tę pastę z wędzonej makrelki.jest bardzo dobrA :) Pozdrawiam.Wiesia.
Też często robimy taką pastę, moje dzieciaki ją uwielbiają! Pyszny i zdrowy zamiennik wędlin czy serów.
Prześlij komentarz