Dziś mała modyfikacja...po pierwsze inny ptak ;)
po drugie dodałam warzywa.
po drugie dodałam warzywa.
Składniki:
- podudzia z kurczaka
- marchew
- pietruszka
- suszone morele
- suszone śliwki
- przyprawa prowansalska do kurczaka
- parę ząbków czosnku
- majeranek
- sól,pieprz,słodka czerwona papryka
- masło do podsmażenia
Kurczaka podsmażyłam na maśle.
Przełożyłam go do żaroodpornego naczynia.
Podudzia posoliłam,posypałam pieprzem,przyprawą prowansalską,
majerankiem i startym czosnkiem.
Podlałam je wodą i oliwą.
Pokroiłam w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Warzywa również chwilę podsmażyłam.
Wstawiłam do piekarnika udka i po około 20 minutach
dodałam warzywa i suszone owoce.
Piekłam jeszcze wszystko około 30 minut aż mięso zrobiło się miękkie.
SMACZNEGO!
1 komentarz:
Wygląda przepięknie. Jutro robię :)
Prześlij komentarz