Potrawa którą poniżej proponuję jest nadzwyczaj prosta
i naprawdę jej wykonanie trwa moment.
Idealnie pasuje na szybką kolację i przyjęcia.
Składniki:
- około 10 pieczarek
- ser mozzarella 125 g
- listki świeżego tymianku ( ja użyłam suszonego)
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
- oliwa z pierwszego tłoczenia
Plasterki pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki i
rozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku.
Posypałam je startą mozzarellą.
Posypałam tymiankiem.
Przyprawiłam solą,pieprzem i skropiłam oliwą.
Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika
i zapiekałam aż ser się zarumieni.
Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg.
Podawałam gorące z ziołowo-czosnkowymi grzankami.
SMACZNEGO!
1 komentarz:
Wygląda apetycznie.
Prześlij komentarz