piątek, 11 listopada 2011

PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM


Potrawa którą poniżej proponuję jest nadzwyczaj prosta
i naprawdę jej wykonanie trwa moment.
Idealnie pasuje na szybką kolację i przyjęcia.

Składniki:
  • około 10 pieczarek
  • ser mozzarella 125 g
  • listki świeżego tymianku ( ja użyłam suszonego)
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa z pierwszego tłoczenia


Plasterki pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki i
rozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku.


Posypałam je startą mozzarellą.


Posypałam tymiankiem.
Przyprawiłam solą,pieprzem i skropiłam oliwą.


Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika
i zapiekałam aż ser się zarumieni.
Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg.
Podawałam gorące z ziołowo-czosnkowymi grzankami.


SMACZNEGO!

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Wygląda apetycznie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...