Dziś przepis dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie obiadu lub kolacji.
Wystarczy pierś z kurczaka i panierka do niego.
Polecam do kurczaka na chrupiąco panierkę firmy PRYMAT.
Do tego sałatka np.z rukoli i mamy już pyszne danie.
Pierś z kurczaka pokroiłam na małe kawałki.
Posoliłam, przyprawiłam pieprzem, startymi ząbkami czosnku i słodką papryką.
Polałam odrobiną oliwy.
Panierkę do kurczaka wysypałam na talerz
Obtoczyłam w niej kawałki kurczaka.
i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu układałam kawałki na papierowym ręczniku w celu odsączenia tłuszczu.
Do kurczaka można zrobić różne sosy w zależności od smaków.
Ja podałam je z sosem majonezowo-jogurtowo-ketchupowym
z dodatkiem czosnku.
Smacznego!
Polecam również
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz