sobota, 17 marca 2012

SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ


Oryginalny Camembert jest produkowany z
niepasteryzowanego mleka krowiego.

Ze względu na dużą zawartość tłuszczu, jest to produkt wysokokaloryczny.

Camembert jest znany i produkowany w różnych zakątkach świata,
jednak najlepszy pochodzi z...
Camembert, miejscowości w Normandii.

Sam ser ma kremową konsystencję i lekko żółty kolor.

Charakteryzuje się łagodnym, lekko słonym, zbliżonym do sera brie smakiem.

Doskonale smakuje z dodatkiem winogron, melona, szampana i win czerwonych.

Można go też użyć do zapiekanek i tostów -
pod wpływem wysokiej temperatury camembert topi się.

I właśnie taki topiony ser polecam jako przekąskę albo przystawkę.

Składniki: ( 4 porcje )
  • ser camembert
  • jajko
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • żurawina

Ser obtoczyłam w roztrzepanym jajku.


A następnie w tartej bułce.

 


Smażyłam na patelni dodając niewielką ilość oliwy.


Podawałam z żurawiną.

 



Smacznego!



2 komentarze:

Samantha pisze...

Och jak wygląda apetycznie, mój ulubiony ser, skorzystam z przepisu, pozdrawiam :)

Dusia pisze...

robiłam kiedyś dla smakoszy sera tego moich rodziców i podobno jest pyszne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...