Pure z kalafiora.
Smaczne i szybkie w wykonaniu.
Fajny dodatek do mięs, albo do obiadu.
Dodatek świeżego imbiru daje ostrość i cudowny smak.
Polecam również
Składniki:
- dowolna ilość różyczek kalafiora
- kawałek świeżego korzenia imbiru
- łyżeczka gałki muszkatołowej
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 5 łyżek mleka
- 100 ml śmietany
- łyżka masła
Kalafiora umyłam.
Odkroiłam parę różyczek.
Ugotowałam je w osolonej wodzie.
Odlałam wodę i przez chwilę odparowałam.
Podsmażyłam go przez około 3-4 minuty na maśle.
Dodałam starty imbir.
Następnie wlałam mleko, śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
Wszystko zmiksowałam na gładką masę blenderem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz