Szybkie i nieskomplikowane
pure z marchewki, dyni i świeżego imbiru.
Jeśli lubicie pure to zapewniam ,że przypadnie Wam ono do gustu.
Zamiast tradycyjnej gotowanej marchewki, spróbujcie przygotować ją w trochę inny sposób.
Korzystając,że jest sezon na dynię, wykorzystałam ją i polecam.
A ostrość i intensywność smaku świeżego imbiru podkreśli charakter dania.
Kolorowo i zdrowo!
Polecam również
Składniki:
- 3-4 szt. większych marchewek
- około 100-200g dyni
- kawałek świeżego korzenia imbiru
- łyżka masła
- pół łyżeczki cukru
- pieprz i sól do smaku
- szklanka wody
Marchewkę pokroiłam w plasterki.
Przełożyłam do garnka i zalałam wodą.
Gotowałam około 5-7 minut.
Dynię i imbir również pokroiłam na mniejsze kawałki.
Dodałam je do marchewki.
Gotowałam aż wszystkie składniki były miękkie.
Dodałam masło, przyprawiłam cukrem, solą i pieprzem.
Zmiksowałam na pure.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz