środa, 11 września 2013

CO ZA MAKARON! MAMMA MIA! NOWOŚĆ


 mammamia produkty adm Produkty

Kuchnia włoska jest uważana za jedną z najsmaczniejszych na świecie.
Duże zasługi zawdzięcza makaronom.Wiecie, że Włosi spożywają go aż 350 rodzajów.

Dzięki makaronom Mamma Mia! 
można poczuć się jak we Włoszech ;-)

Produkowany w tym pięknym kraju jest efektem połączenia wysokiej jakości składników,
doświadczenia i prawdziwej pasji. 
Jego szczególna jakość i smak to zasługa mąki wytwarzanej z pszenicy durum
która pod wieloma względami bije na głowę zwykłą pszenicę. 
Makaron Mamma Mia! 100% durum 
nie klei się i bardzo łatwo go przygotować.

 Ugotowany al dente jest sprężysty i lekko twardy: 
 miękki z zewnątrz, o delikatnie wyczuwalnym rdzeniu.

Mamma Mia! to makarony produkowane ze 100% pszenicy durum bogatszej od zwykłej mąki pszennej o białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne

Dostępny jest w sześciu kształtach: 
kokardki, muszelki, pióra, świderki, kolanka oraz spaghetti.

Pszenica twarda, to jedna z najstarszych roślin uprawianych od wieków w Chinach, na Bliskim Wschodzie i w Północnej Afryce.

Ze względu na swoje właściwości (twarde bielmo, wysoką zawartość glutenu, wysoką szklistość i dużą zawartość barwników) pszenica durum wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów. 
Mąka z pszenicy durum zwana semoliną jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne, niż zwykła mąka pszenna.
Makarony otrzymane z mąki durum charakteryzują się jasnożółtym kolorem i znacznie wyższą twardością.
 Z pszenicy durum produkuje się również kaszę kus kus.

Miałam przyjemność spróbować i przetestować trzy rodzaje makaronu MAMMA MIA!
  • pióra
  • świderki
  • kolanka
 

 Powiem ,że bardzo mi smakował.
Świderki Mamma Mia! podałam do:


Do tego pyszną, własnej roboty



Polecam i smacznego!

 

 

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...