Kuchnia włoska jest uważana za jedną z najsmaczniejszych na świecie.
Duże zasługi zawdzięcza makaronom.Wiecie, że Włosi spożywają go aż 350 rodzajów.
Dzięki makaronom Mamma Mia!
można poczuć się jak we Włoszech ;-)
Produkowany w tym pięknym kraju jest efektem połączenia wysokiej jakości składników,
doświadczenia i
prawdziwej pasji.
Jego szczególna jakość i smak to zasługa mąki
wytwarzanej z pszenicy durum,
która pod wieloma względami bije na głowę
zwykłą pszenicę.
Makaron Mamma Mia! 100% durum
nie klei się i bardzo
łatwo go przygotować.
Ugotowany al dente jest sprężysty i lekko twardy:
miękki z zewnątrz, o delikatnie wyczuwalnym rdzeniu.
Mamma Mia! to makarony produkowane ze
100% pszenicy durum bogatszej od zwykłej mąki pszennej o białko,
tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne
Dostępny jest w sześciu
kształtach:
kokardki, muszelki, pióra, świderki, kolanka oraz
spaghetti.
Pszenica twarda, to jedna z najstarszych roślin
uprawianych od wieków w Chinach, na Bliskim Wschodzie i w Północnej
Afryce.
Ze względu na swoje właściwości (twarde bielmo, wysoką zawartość
glutenu, wysoką szklistość i dużą zawartość barwników) pszenica durum
wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów.
Mąka z pszenicy
durum zwana semoliną jest bardziej bogata w białko, tłuszcze oraz
witaminy i składniki mineralne, niż zwykła mąka pszenna.
Makarony otrzymane z mąki durum charakteryzują się jasnożółtym
kolorem i znacznie wyższą twardością.
Z pszenicy durum produkuje się
również kaszę kus kus.
Miałam przyjemność spróbować i przetestować trzy rodzaje makaronu MAMMA MIA!
- pióra
- świderki
- kolanka
Powiem ,że bardzo mi smakował.
Świderki Mamma Mia! podałam do:
Do tego pyszną, własnej roboty
Polecam i smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz