Rybę po grecku
można jeść na ciepło lub na zimno.
Na co dzień lub od święta.
8 płatów filetów z mintaja usmażyłam na patelni.
Można je obtoczyć w mące lub w bułce tartej z jajkiem.
Starłam dwie cebule i białą część pora i podsmażyłam na patelni.
Dodałam parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe.
Na tarce o grubych oczkach starłam:
trzy marchewki, dwie pietruszki,
jednego małego selera.
Dodałam warzywa i przyprawiłam solą i pieprzem,
i odrobiną cukru do smaku.
Podlałam wszystko wodą i dusiłam około 15 minut.
Na koniec dodałam pół słoiczka
koncentratu pomidorowego i wymieszałam.
Jak ktoś lubi może dodać sok z połowy cytryny.
Ułożyłam rybę na półmisku i obłożyłam warzywami.
Danie pyszne i zdrowe.
Smacznego!
3 komentarze:
tak dawno nie robiłam tej rybki. a bardzo ją lubi mój połówek, mimo iż za rybami raczej nie przepada;)
Strona bardzo ciekawa. Interesująca szata graficzna.Bardzo fajna strona....
ja polecam swoją.
My web-site reklama
Bardzo interesująca strona internetowa. Polecam znajomym
Here is my blog; marketing internetowy
Prześlij komentarz