sobota, 4 września 2010

RYBA PO GRECKU



Rybę po grecku  
można jeść na ciepło lub na zimno.
Na co dzień lub od święta.
8 płatów filetów z mintaja usmażyłam na patelni.
Można je obtoczyć w mące lub w bułce tartej z jajkiem.


Starłam dwie cebule i białą część pora i podsmażyłam na patelni.
Dodałam parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe.


Na tarce o grubych oczkach starłam:
 trzy marchewki, dwie pietruszki,
jednego małego selera.


Dodałam warzywa i przyprawiłam solą i pieprzem,
 i odrobiną cukru do smaku.
Podlałam wszystko wodą i dusiłam około 15 minut.
Na koniec dodałam pół słoiczka
 koncentratu pomidorowego i wymieszałam.

   
 Jak ktoś lubi może dodać sok z połowy cytryny.
   Ułożyłam rybę na półmisku i obłożyłam warzywami.


Danie pyszne i zdrowe.
    Smacznego!

3 komentarze:

Panna Malwinna pisze...

tak dawno nie robiłam tej rybki. a bardzo ją lubi mój połówek, mimo iż za rybami raczej nie przepada;)

Anonimowy pisze...

Strona bardzo ciekawa. Interesująca szata graficzna.Bardzo fajna strona....

ja polecam swoją.

My web-site reklama

Anonimowy pisze...

Bardzo interesująca strona internetowa. Polecam znajomym

Here is my blog; marketing internetowy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...