sobota, 23 kwietnia 2011

JAJKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM,KAPARAMI I OLIWKAMI W GALARECIE



 Danie trochę świąteczne,trochę imprezowe.
Tak naprawdę można je stworzyć dowolnie.
Moja propozycja i wykonanie zgodne z powyższym
zdjęciem jest następujące.

Cztery jajka przekroiłam na pół.
Każdą z połówek owinęłam wędzonym łososiem.
W środek włożyłam czarną oliwkę i trzy kapary.
Pomiędzy jajka ułożyłam ugotowane brokuły,szparagi,
marchewkę i rzodkiewki.
Zalałam wszystko żelatyną i voila;-)
Smacznego!

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

piękna, pomysłowa kreacja,
wygląda palce lizać:)
ale... ja bym do tych "jajek" dorzuciła jeszcze faktycznego jajka odrobinkę i żelatynkę bym jakimś przezroczystym rosłkiem dosmakowała.. ale to ja;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...