Roladki z piersi kurczaka bądź indyka
można faszerować na wiele sposobów.
Poniżej przedstawiam parę propozycji.
Dziś ta mniej "wykwintna" ale zarazem smaczna,
a co najważniejsze szybka w przygotowaniu.
Roladki z wędzonym boczkiem i korniszonem.
Podałam do nich pyszną gruszkę wyjętą z zalewy octowej mojej mamy.
Gdy będzie na nie sezon, zrobię i podam przepis ;-)
Ale nie została ona zjedzona ot tak po prostu.
Zrobiłam do niej przepyszny sos.
Rewelacja!
Składniki: (ilość w zależności od ilości roladek)
- piersi z indyka / kurczaka
- plasterki wędzonego boczku
- korniszony
- sól
- czarny pieprz
- słodka/ostra czerwona papryka
- czosnek (można uzyć granulowanego)
- olej
- kawałek sera rokpol ( bądź innego pleśniowego)
- słodka czerwona papryka
- odrobina granulowanego czosnku i pieprzu
Pierś rozbiłam tłuczkiem.
Posoliłam, posypałam pieprzem, czosnkiem i papryką.
Ułożyłam na niej plasterki wędzonego boczku i korniszona.
Zawinęłam i spięłam wykałaczkami.
Na wierzch posypałam jeszcze przyprawy.
Smażyłam roladki na oleju,na złoty kolor.
Teraz pora na sos, do wyżej wspomnianej gruszki.
W małym garnuszku roztopiłam kawałek sera rokpol.
Przyprawiłam go przyprawami.
Gdy przestygł-polałam sosem gruszkę.
Można rozkruszyć również orzechy, podprażyć na patelni i posypać na wierzch.
Polecam inne przepisy na roladki:
Smacznego!
2 komentarze:
Wyglądają pysznie.
apetyczne :)
Prześlij komentarz