Łazanki z kapustą i grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami?
Powiem tak-łazanki są łatwiejsze w wykonaniu a smakują pysznie.
Siekam kiszoną kapustę i gotuję ją około pół godziny.
Suszone grzyby zalewam wrzątkiem na około 30 minut.
Kroję je drobno i dodaję do kapusty wraz z wodą w której się moczyły.
Gotuję wszystko jeszcze około 30 minut dodając sól,
pieprz i olej lniany.
Zamiast grzybów można użyć pieczarek.
Pokroiłam je w cienkie plasterki i podsmażyłam na oleju lnianym na patelni.
Ja podsmażyłam i dodałam do farszu jeszcze cebulkę.
Cebulę i pieczarki połączyłam z kapustą i gotowałam około 15 minut.
Niestety łazanek sama nie robiłam.
Tak więc kupione i ugotowane małe, kwadratowe makaroniki do łazanek
połączyłam z farszem i podsmażyłam na patelni.
Polecam firmy Lubella nr.46.
Pycha danie i czym częściej odsmażane tym bardziej zyskuje na smaku.
Smacznego!
1 komentarz:
W końcu przepis na prawdziwe łazanki, są pyszne! Też kupuję makaron łazanki. Uwielbiam:)
Prześlij komentarz