niedziela, 6 lutego 2011

PIECZONY ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI



Danie szybkie i łatwe w przygotowaniu-a zarazem smaczne i lekkie.
Łososia skropiłam cytryną,posypałam pieprzem cytrynowym,
solą i polałam oliwą z oliwek.
Odstawiłam do lodówki.
W międzyczasie rozmroziłam szpinak i dotąd mieszałam i
 gotowałam go w garnku aż odparowała z niego woda.
Dodałam sól, pieprz,czosnek, pokrojone drobno suszone pomidory
 i łyżkę śmietany.


Łososia wstawiłam do piekarnika na około 30 minut.
Po jego  upieczeniu nałożyłam  na niego szpinak i podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.
Polecam! Smacznego!

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...