Żeberka zazwyczaj kojarzą się z daniem tłustym i mało atrakcyjnym.
Dziś postaram się abyście zmienili zdanie i spróbowali tej potrawy.
Składniki:
Składniki:
- żeberka
- 2 liście laurowe
- parę ziarenek ziela angielskiego
- 3 szt.cebuli
- kminek zmielony (około pół opakowania)
- sól
- pieprz
- olej
Żeberka pokroiłam na małe kawałki i obsmażyłam na oleju na patelni na złoto-brązowy kolor.
Przełożyłam je do garnka,zalałam niewielką ilością wody,
dodałam dwa listki laurowe i parę ziarenek ziela angielskiego.
W międzyczasie pokroiłam w plasterki trzy duże cebule, posoliłam i zblanszowałam na patelni.
Dodałam ją do żeberek i dusiłam około 40 minut.
Dosypałam pół paczki zmielonego kminku,sól i pieprz.
Cebulka zgotowała się i sos nabrał gęstej konsystencji.
I już...uwierzcie na słowo pycha.
I już...uwierzcie na słowo pycha.
Żeberka były mięciutkie i bardzo smaczne! Smacznego!
Polecam również żeberka pieczone w sosie ostro słodkim
Polecam również żeberka pieczone w sosie ostro słodkim
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz