Dziś przepis dla zwolenników szybkich dań.
Czas jego przygotowania to praktycznie tyle ile potrzeba na ugotowanie makaronu.
Idealny jest Lubelli pappardelle nr.57
Idealny jest Lubelli pappardelle nr.57
Pokroiłam drobno cebulkę i podsmażyłam ją a właściwie poddusiłam do miękkości.
Pokroiłam wędzonego łososia, którego dodałam do cebuli i chwilę jeszcze podsmażyłam.
Wsypałam sporo koperku i pieprz do smaku.
Dodałam opakowanie 18% śmietany.
Z racji,że łosoś był słony, nie dodawałam już soli.
Sos można wymieszać z makaronem, bądź polać nim kluski.
Wiem,że danie to nie należy do najbardziej dietetycznych...
ale smakuje pysznie i raz na jakiś czas można sobie przecież pozwolić na odrobinę kalorii.
Polecam i smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz