sobota, 28 maja 2011

SAŁATKA Z KALAFIORA Z KUKURYDZĄ, KOPERKIEM I CZOSNKIEM


Proponuję dziś sałatkę z kalafiora
na sporządzenie której potrzeba około 15 minut.
Idealnie pasuje do grillowanego mięsa, jak również można ją
oczywiście konsumować po prostu jako sałatkę.

Składniki:

  • parę różyczek kalafiora
  • 2-4 szt.rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • świeży koperek (około pół pęczka)
  • kolorowy pieprz
  • sól
  • 2-3 łyżki majonezu/jogurtu

Kalafiora umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach.
Można jak ja zetrzeć jeszcze parę rzodkiewek.


Dodałam konserwową kukurydzę,
sporo świeżego koperku i starte 2-3 ząbki czosnku.


Posoliłam, posypałam kolorowym pieprzem i wymieszałam
 wszystko z majonezem.

Prawda,że proste?
 A jakie pyszne!! Smacznego!


1 komentarz:

Marta Więcław pisze...

Wybieram się właśnie na zakupy i dzisiaj robię sałatkę - wygląda niesamowicie apetycznie!! :) pozdrawiam cieplutko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...