Lubicie kuchnię chińską? Moją polubicie ;-)
A jak zrobicie danie sami-to już na pewno!
Składniki:
- pierś z kurczaka
- cebula
- marchewki
- zielona fasola
- grzybki mun
- kiełki sojowe
- parę koszyczków brokuł i kalafiora
- makaron sojowy
- parę łyżek sosu sojowego
- szklanka bulionu
- 4-5 ząbków czosnku
- kurkuma
- imbir
- pasta curry
- czerwona papryka
- sól,pieprz
Pokroiłam na cieniutkie kawałki pierś z kurczaka.
W miseczce wymieszałam je z czosnkiem,pieprzem,solą,
kurkumą,imbirem,pastą curry i papryką.
Polałam olejem i odstawiłam na 2 godziny do lodówki.
W woku podsmażyłam pokrojoną cebulkę z kurczakiem.
Przełożyłam je do miski i następnie smażyłam
mrożone całe marchewki,zieloną fasolkę i grzybki mun.
Podlałam warzywa bulionem i smażyłam aż zmiękną.
Dodałam brokuły, kalafiora i usmażone wcześniej mięso,
podlewałam wszytko bulionem, dodałam parę łyżek sosu sojowego,sól i pieprz.
Na koniec smażenia wsypałam kiełki sojowe.
Danie podałam z makaronem sojowym.
Spróbujcie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz