niedziela, 20 marca 2011

KOTLET SCHABOWY Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI



Najpopularniejsze z polskich dań.

Plaster schabu cienko rozbiłam.
Posoliłam,popieprzyłam i posypałam czosnkiem,
Obtoczyłam w mące,jajku i bułce tartej. 
Usmażyłam na gorącym oleju.
Ziemniaki pokroiłam w plasterki-
wyłożyłam je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypałam je majerankiem,czerwoną słodką papryką,czosnkiem,
przyprawą do ziemniaków i polałam je olejem.
Wstawiłam do piekarnika w temp.200 stopni na około 40 minut.
Pod koniec ich pieczenia włożyłam na blachę kotleta 
na wierzch którego położyłam plaster żółtego sera. 
Danie być może niezbyt dietetyczne ...ale tak polskie i ciągle na czasie ;-)
Smacznego!

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Igusiu..znowu narobiłas mi apetyt- takie pyszności u Ciebie. Jesteś wyjątkową dziewczyną.. pozdrawiam.Wiesia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...