możemy podawać jako dodatek do sałatek,wędlin lub jeść jako samodzielną przekąskę.
Składniki:
- bagietka
- kawałek sera owczego bundz
- 3-4 ząbki czosnku
- łyżka miękkiego masła
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- zioła prowansalskie
- sól
- słodka czerwona papryka
W miseczce wymieszałam oliwę, miękkie masło,
przyprawy i starte ząbki czosnku.
Posmarowałam sosem kromki bułki.
Wierzch posypałam startym bundzem.
Jest to ser z mleka owczego.
Można oczywiście użyć innego, dowolnego sera.
Wstawiłam je do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 5-10 minut.
Smacznego!
1 komentarz:
Świetny pomysł na przekąskę, chociaż troszeczkę zmieniłam przepis, gdyż dodałam po plasterku pomidora na każdą zapiekaną kanapeczkę. Polecam gorąco!
Prześlij komentarz