Propozycja na szybki i lekki obiad.
Jeśli lubicie ryby, curry i kokosowy smak
to danie będzie dla Was.
Składniki:
- filet z dorsza (bądź innej dowolnej ryby)
- puszka mleczka kokosowego
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- pasta curry
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- ryż
Cebulę pokroiłam w kostkę i lekko podsmażyłam.
Starłam ząbki czosnku.
Dodałam pastę curry.
Wymieszałam.
Wlałam mleczko kokosowe.
Wymieszałam i chwilkę podgrzewałam.
Filety z dorsza pokroiłam w większą kostkę.
Przez około 10 minut podsmażałam go na oleju.
Przełożyłam go do sosu.
Dusiłam rybę przez około 15 minut.
Doprawiłam solą i pieprzem.
Podawałam z ryżem.
Smacznego!
3 komentarze:
Lubię takie aromatyczne dania :)
fajne:) ale mysle ze duze znaczenie ma to, ze to byl dorsz bo on swietnie do tego przepisu pasuje:))
curry pycha. ciekawy pomysł. sprobuję wykorzystać przepis ;D
Pozdrawiam Monika
kjakksiazka.blogspot.com
Prześlij komentarz