O szpinaku już pisałam.
Pora roku sprzyja do jedzenia jego jak najwięcej.
A na inne roladki zapraszam poniżej:
Składniki:
- 0,5 kg świeżego szpinaku
- 5 ząbków czosnku
- piersi z indyka
- bryndza
- olej,masło
- pieprz,sól
- słodka czerwona papryka
Świeżutki szpinaczek obrałam, umyłam i zblanszowałam na patelni.
Dodałam do niego odrobinę masła,pięć ząbków startego czosnku,
sól,pieprz i chwilę jeszcze smażyłam go na patelni.
Piersi indyka pokroiłam na plastry i cieniutko rozklepałam.
Posoliłam je,posypałam pieprzem,czosnkiem i słodką papryką.
Nakładałam szpinak na mięso ale nie na całe, tylko na środku.
Na niego ułożyłam po dwa plasterki bryndzy.
Zwinęłam je i spięłam wykałaczkami.
Smażyłam na grillowej patelni skropionej olejem.
Prawda ,że proste? Smacznego!
1 komentarz:
kocham szpinak! wypróbuje :D
Prześlij komentarz