Polecam szybką warzywną zupkę z serkiem topionym.
Wiosenną już można by rzec ;-)
Składniki:
- 3 szt. marchewki
- 1 szt.pietruszki
- 0,5 szt. selera
- kawałek białej części pora
- parę różyczek brokuł
- 3 ziemniaki
- 1 większy topiony naturalny serek
- litr bulionu
- ziele angielskie
- liście laurowe
- sól,pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
Warzywa pokroiłam w kostkę.
Do garnka z wodą dodałam bulion,ziele angielskie i liście laurowe.
Pokrojone warzywa podsmażyłam chwilę na maśle.
Dodałam je do bulionu.
Następnie włożyłam różyczki brokuł i na koniec ziemniaki.
Gdy warzywa były już miękkie, dodałam topiony serek.
Przyprawiłam solą i pieprzem.
Przed podaniem można posypać świeżym koperkiem.
Zupka lekka i zdrowa polecam.
Smacznego!
1 komentarz:
kocham serki topione, muszę spróbować
Prześlij komentarz