Chrupiące bułeczki,delikatna i cieniutka szynka parmeńska,
smak suszonych pomidorów a do tego maślany i miękki pieczony czosnek.
Przepis na pieczony czosnek w oliwie z ziołami znajdziecie TU
Do dzisiejszych zapiekanek przyrządziłam go prościej.
Poprostu zawinęłam całą główkę czosnku w folię aluminiową
i upiekłam na kratce w piekarniku.
Po około 15-20 minutach był mięciutki
i idealnie rozsmarowywał się na grzankach.
Posmarowałam nim bułeczki.
Posypałam ziołami prowansalskimi i solą.
Następnie pokroiłam suszone pomidory.
i nałożyłam je na bułki.
Kolej na szynkę parmeńską.
Jest bardzo cieniutka i delikatna.
Użyłam do zapiekanek dwóch serów:
mozzarelli i sera koziego.
Na wierzch posypałam słodką papryką.
Wstawiłam zapiekanki do rozgrzanego piekarnika na około 10 minut.
Smacznego!
1 komentarz:
Wyglądają bardzo apetycznie
Prześlij komentarz