wtorek, 1 maja 2012

ZAPIEKANKI Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I PIECZONYM CZOSNKIEM


Chrupiące bułeczki,delikatna i cieniutka szynka parmeńska,
smak suszonych pomidorów a do tego maślany i miękki pieczony czosnek.
Przepis na pieczony czosnek w oliwie z ziołami znajdziecie TU





Do dzisiejszych zapiekanek przyrządziłam go prościej.
Poprostu zawinęłam całą główkę czosnku w folię aluminiową
i upiekłam na kratce w piekarniku.



Po około 15-20 minutach był mięciutki
 i idealnie rozsmarowywał się na grzankach.



Posmarowałam nim bułeczki.



Posypałam ziołami prowansalskimi i solą.


Następnie pokroiłam suszone pomidory.



i nałożyłam je na bułki.


Kolej na szynkę parmeńską.

Jest bardzo cieniutka i delikatna.




Użyłam do zapiekanek dwóch serów:
 mozzarelli i sera koziego.
Na wierzch posypałam słodką papryką.




Wstawiłam zapiekanki do rozgrzanego piekarnika na około 10 minut.



 

Smacznego!


1 komentarz:

jerzy pisze...

Wyglądają bardzo apetycznie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...