Gorąco dziś na dworze, gotować nie mam siły ale... jeść się chce.
W ten upalny dzień polecam delikatne kokosowe naleśniki.
Podane z owocem mango i gęstym jogurtem.
Do tego nutka syropu klonowego i sprawa kolacji załatwiona.
Składniki:
przepisu na ciasto naleśnikowe szukajcie TU
w przepisie na naleśniki w syropie pomarańczowym
- do ciasta pół szklanki wiórków kokosowych
- dojrzały owoc mango (ewentualnie inny ulubiony sezonowy)
- naturalny, gęsty jogurt grecki lub serek waniliowy
- syrop klonowy
Do tradycyjnego i wymieszanego ciasta naleśnikowego
wsypałam wiórki kokosowe.
Usmażyłam naleśniki
Obrałam ze skórki mango i pokroiłam w kostkę.
Na usmażone placki nałożyłam jogurt, kawałki mango
i polałam wszystko syropem klonowym.
Temu komu za mało kokosa w plackach, może posypać nimi danie.
Kochani cóż więcej mogę powiedzieć oprócz tego,
że było pysznie!
Zapach kokosu i mango...czego trzeba więcej ;-)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz