sobota, 21 sierpnia 2010

SKRZYDEŁKA W MIODZIE

 

 
Skrzydełka 
 pokroiłam na trzy części z czego wykorzystałam dwie większe.
W garnku podgotowałam części kurczaka,
dodając sól,liście laurowe i ziele angielskie.




Podsmażyłam skrzydełka i podudzia kurczaka na patelni na złoty kolor.


W misce przygotowywałam sos:

Dodałam miód


 ketchup


musztardę dijon


sos sojowy


oliwę z chili


Przyprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem do smaku.
Sos dokładnie wymieszałam.


Polałam zalewą części kurczaka i odstawiłam na chwilę 
aż przeszły smakami, a następnie usmażyłam
 aż pysznie się oblepiły i zarumieniły.


Można je podawać z ziemniakami i gotowaną kukurydzą.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...