Pisałam już o pizzy carbonara.
Dziś pizza peperoni w mojej wersji.
Ciasto zrobiłam tak jak w przepisie do carborara.
Przepis TU
Posmarowałam ciasto koncentratem pomidorowym
wymieszanym z bazylią,oregano,czosnkiem,solą i pieprzem.
FARSZ:
salami peperoni
Rozłożyłam podsmażone pieczarki i cebulę.
Można pieczarki i cebulkę dodać surowe wedle uznania.
Posypałam jeszcze oregano,solą i pieprzem.
Na wierzch rozłożyłam starty ser mozzarella.
Posypałam czarnymi oliwkami.
Można dodać też świeżą rukolę i chorizo.
Wstawiłam pizzę do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika
i piekłam 10-15 minut.
Ser mozzarella ma to do siebie ,że po upieczeniu
przybiera ciemno brązowy kolor.
Pizza ta zawsze wszystkim smakuje ... ta została zjedzona do ostatniego okruszka ;-)
SMACZNEGO!
Polecam również pizzę
1 komentarz:
jak dla mnie za dużo składników, ale wygląda smacznie :)
Prześlij komentarz