Zdrowo i kolorowo.
Sałatka ze świeżymi liśćmi szpinaku i roszponką w roli głównej.
Można ją podawać jako przystawkę, albo samodzielne danie.
Kawałki kurczaka dopełniają dzieła ;-)
Składniki:
Ilość w zależności od upodobań
- pierś z kurczaka
- curry
- imbir
- czosnek granulowany
- zioła prowansalskie
- czarny pieprz
- sól
- oliwa z oliwek
- świeże liście szpinaku
- roszponka
- czarne oliwki
- czerwona cebula
- świeża czerwona papryka
- pomidor
- bułka na grzanki
- ser feta
- sos do sałatki (przepis na niego znajdziecie w przepisie na sałatkę z rukoli TU)
Pierś z kurczaka przyprawiłam przyprawami i polałam oliwą.
Odstawiłam.
Kurczaka usmażyłam na patelni.
Nie kroiłam piersi,żeby były soczyste.
Po usmażeniu wystudziłam je i zajęłam się sałatką.
Do miski wkładałam kolejno.
Liście szpinaku.
Roszponkę
Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka.
Obranego ze skórki pomidora.
Pokroiłam go i wydrążyłam z niego pestki.
Pokrojone czarne oliwki.
Plasterki czerwonej cebuli.
Paseczki czerwonej papryki.
Składniki wymieszałam.
Dodałam pokrojone kawałki sera feta.
Pokroiłam bułkę na grzanki.
Podsmażyłam je na patelni.
Posypałam ziołami,granulowanym czosnkiem i solą.
Skropiłam oliwą z oliwek.
Wsypałam je do sałatki.
Pozostało jeszcze polanie całości sosem i sałatka gotowa.
Smacznego!
2 komentarze:
Wszystko wygląda niesamowicie apetycznie
Bardzo apetycznie wyglada, wogole masz super pomysl na wystuj bloga, posty sa szczegolowe oparte fotkami dlatego pobudza sie wyobraznia i slinka leci. :)
Prześlij komentarz