sobota, 24 listopada 2012

PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI



Pieczarki faszerowane
są łatwą i szybką przystawką.
Można je dowolnie wypełniać.

Polecam już z  wcześniejszego posta



Dziś przygotowałam
 pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą.

Składniki:
  • 15 pieczarek
  • 125 g bryndzy
  • pół opakowania sera pleśniowego lazur
  • garść zielonej pietruszki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
Pieczarki umyłam.


Kolejno z każdej z nich wydrążałam środki.





Do miseczki wkładałam wykrojone ogonki  z pieczarek.


Starłam je na tarce o grubych oczkach.
Dodałam do nich starte ząbki czosnku.



Podsmażyłam je na odrobinie masła.
Wsypałam pokrojoną pietruszkę.
Doprawiłam solą i pieprzem.


Przełożyłam wszystko do miski.

Dodałam sery.


Wymieszałam sery wraz z podsmażonymi pieczarkami na gładką masę.



Łyżeczką nakładałam farsz do środków kapeluszy pieczarek.
Ułożyłam je w żaroodpornym naczyniu
 i piekłam w piekarniku przez około 30 minut.




Smacznego!




1 komentarz:

Cookie pisze...

mmmm dostałam ślinotoku ;-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...