Pieczarki faszerowane
są łatwą i szybką przystawką.
Można je dowolnie wypełniać.
Polecam już z wcześniejszego posta
Dziś przygotowałam
pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą.
Składniki:
- 15 pieczarek
- 125 g bryndzy
- pół opakowania sera pleśniowego lazur
- garść zielonej pietruszki
- 2-3 ząbki czosnku
- łyżka masła
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
Pieczarki umyłam.
Kolejno z każdej z nich wydrążałam środki.
Do miseczki wkładałam wykrojone ogonki z pieczarek.
Starłam je na tarce o grubych oczkach.
Dodałam do nich starte ząbki czosnku.
Podsmażyłam je na odrobinie masła.
Wsypałam pokrojoną pietruszkę.
Doprawiłam solą i pieprzem.
Przełożyłam wszystko do miski.
Dodałam sery.
Wymieszałam sery wraz z podsmażonymi pieczarkami na gładką masę.
Łyżeczką nakładałam farsz do środków kapeluszy pieczarek.
Ułożyłam je w żaroodpornym naczyniu
i piekłam w piekarniku przez około 30 minut.
Smacznego!
1 komentarz:
mmmm dostałam ślinotoku ;-P
Prześlij komentarz