PODSMAŻAM NAJLEPIEJ W ŻELIWNYM GARNKU
DWIE POKROJONE W KOSTKĘ CEBULKI.
DWIE POKROJONE W KOSTKĘ CEBULKI.
DODAJĘ CZOSNEK I POKROJONĄ W PASKI PIERŚ Z KURCZAKA.
POSYPUJĘ PRZYPRAWĄ CURRY WG.UZNANIA PONIEWAŻ JEST TROCHĘ OSTRA.
DODAJĘ KAWAŁEK STARTEGO KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU.
DODAJĘ KAWAŁEK STARTEGO KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU.
WSZYSTKO PODSMAŻAM I WLEWAM PUSZKĘ MLECZKA KOKOSOWEGO.
OSOBIŚCIE LUBIĘ DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%.
GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ.
NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU LAZUR,SOLĘ,PIEPRZĘ.
DLA KOLORU DODAJĘ ŁYŻKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO.
NAJLEPIEJ SMAKUJE Z RYŻEM ALE MOŻNA PODAWAĆ
RÓWNIEŻ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI.
SMACZNEGO!
2 komentarze:
Kokos i ser pleśniowy- bajka!
Przed chwilą zrobiłam, do cebuli dodałam odrobinę startego imbiru. Jestem oczarowana tym daniem! dziękuję ;-)
Fantastyczny przepis! Pozdrawiam Marta
Prześlij komentarz