niedziela, 15 sierpnia 2010

PIERSI KURCZAKA W MLECZKU KOKOSOWYM Z CURRY


PODSMAŻAM NAJLEPIEJ W ŻELIWNYM GARNKU
 DWIE POKROJONE W KOSTKĘ CEBULKI.
DODAJĘ CZOSNEK I POKROJONĄ W PASKI PIERŚ Z KURCZAKA.
POSYPUJĘ PRZYPRAWĄ CURRY WG.UZNANIA PONIEWAŻ JEST TROCHĘ OSTRA.
DODAJĘ KAWAŁEK STARTEGO KORZENIA ŚWIEŻEGO IMBIRU.



WSZYSTKO PODSMAŻAM I WLEWAM PUSZKĘ MLECZKA KOKOSOWEGO.



OSOBIŚCIE LUBIĘ DODAĆ DWIE TRZY ŁYŻKI ŚMIETANY 18%.
GOTUJĘ CHWILĘ ,ŻEBY SOS ZGĘSTNIAŁ.
NASTĘPNIE KRUSZĘ TRÓJKĄCIK SERA PLEŚNIOWEGO TYPU LAZUR,SOLĘ,PIEPRZĘ.



DLA KOLORU DODAJĘ ŁYŻKĘ KONCENTRATU POMIDOROWEGO.



NAJLEPIEJ SMAKUJE Z RYŻEM ALE MOŻNA PODAWAĆ 
RÓWNIEŻ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI.
SMACZNEGO!

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Kokos i ser pleśniowy- bajka!

Przed chwilą zrobiłam, do cebuli dodałam odrobinę startego imbiru. Jestem oczarowana tym daniem! dziękuję ;-)

Anonimowy pisze...

Fantastyczny przepis! Pozdrawiam Marta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...