poniedziałek, 14 listopada 2011

ZUPA JARZYNOWA


Dzisiaj zupka jarzynowa.
Za oknem szaro,zimno więc zjedzmy zupkę
 rozgrzewającą,koloro i pełną witamin.

Składniki:
  • skrzydło z indyka
  • 2 szt.marchewki
  • 1 szt. małej pietruszki
  • pół małego selera
  • parę różyczek brokuł / kalafiora
  • 4 szt.ziemniaków
  • kawałek pora
  • łyżka masła
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • ziele angielskie
  • 3 liście laurowe
  • sól,czarny pieprz
Do garnka z wodą włożyłam skrzydło z indyka,
parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe.


Dodałam również zielone części pora.


Gotowałam około 30 minut.
W międzyczasie pokroiłam w drobną kostkę marchew,pietruszkę i selera.


Podsmażyłam warzywa na maśle.


Wrzuciłam je do garnka.
Posoliłam i dodałam pieprz.



Wyjęłam skrzydło,liście i ziele angielskie.
Po około 10 minutach dodałam brokuły.


Następnie pokrojonego pora.





Czas na pokrojone ziemniaki.



Dodałam koncentrat pomidorowy.


Pokroiłam i dodałam do zupy mięso ze skrzydła.

Można podawać z łyżką śmietany i posypać koperkiem bądź natką pietruszki.
Smacznego!



1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Zrobiłem w/g przepisu...wyśmienita zupka. Polecam :)
-Krzyś-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...