Trochę klasyki, trochę inspiracji...a smak jak zawsze rewelacyjny.
Zapraszam;-)
Zapraszam;-)
Składniki:
- 200g polędwicy wołowej
- 4-6 korniszonów
- 1-2 łyżki kaparów
- 4-6 suszone pomidory
- zielona pietruszka (ja nie dodałam)
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka majonezu
- sól,pieprz
- bagietka/ciemne pieczywo
Pokroiłam drobno kapary.
Dodałam posiekaną bądź zmieloną polędwicę.
Na koniec dodałam pokrojone w kostkę korniszony.
Skropiłam oliwą i dodałam majonez.
Wszystkie składniki wymieszałam.
Podawałam ze świeżą bagietką ale można jak najbardziej z ciemnym pieczywem.
Połączenie tych składników dało naprawdę wspaniały smak.
Dla tradycjonalistów- możecie dodać pokrojona cebulkę;-)
Polecam i Smacznego!
1 komentarz:
Uwielbiam jednak zdecydowanie wolę z żółtkiem i oliwą. Wiem ze majonez to dokładnie te same składniki ale jednak w tatarze zmieniają mi jego kolor który tez jest ważny. :) Zjadłabym tatara :)
Prześlij komentarz