Śniadania są jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia.
Dają siłę i energię na cały dzień.
Dzisiejszy omlet paryski nie jest może niskokaloryczny...
ale smaczny i kolorowy.
Składniki: (na około 4 porcje)
- 4 jajka
- 4 pieczarki
- parę plasterków wędzonego boczku
- plasterki sera camembert
- pomidor
- szklanka mleka
- masło
- szczypiorek
- sól,pieprz
- gałka muszkatołowa
W miseczce wymieszałam jajka z mlekiem.
Dodałam przyprawy.
Pieczarki umyłam,obrałam i pokroiłam w plasterki.
Pokroiłam wędzony boczek.
Podsmażyłam go na patelni.
Dodałam pieczarki.
Spażyłam i obrałam ze skórki pomidora.
Pozbyłam się z niego pestek.
Pokroiłam go i dodałam do podsmażonych wcześniej składników.
Zalałam masą jajeczną.
Wsypałam pokrojony szczypiorek.
Smażyłam omlet około 15 minut.
Przed końcem smażenia,ułożyłam na wierzch plasterki sera.
Przykryłam wszystko przykrywką, aby ser się rozpuścił
a jajka dokładnie usmażyły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz