Jeśli lubicie
jajka na miękko i chrupiące grzanki
to dzisiejsza propozycja śniadania jest dla Was.
Dwa w jednym.
Płynne żółtko, połączone z chrupiącą i ciepłą bułką.
Pycha;-)
- dwie kajzerki
- dwa jajka
- szczypiorek / dymka
- masło
- parmezan lub inny dowolny żółty ser
- sól, pieprz, ostra czerwona papryka
- plasterek pomidora (opcjonalnie)
Zacznijmy od dwóch kajzerek.
Odkroiłam z nich wierzch i wyjęłam miękkie środki.
Możecie do środka dodać po kawałku masła.
Wbiłam po jednym jajku do każdej z bułek.
Posypałam solą i pieprzem.
Posypałam pokrojoną dymką / szczypiorkiem.
Starłam na wszystko żółty ser.
Posypałam ostrą czerwoną papryką.
Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Piekłam do momentu aż bułki się zapiekły.
Smacznego!
2 komentarze:
Wygląda super! Na pewno kiedyś sama "ściągnę" ten przepis do siebie, bo jest rewelacyjny!
Pozdrawiam,
http://ewakuchennie.blogspot.com/
świetny pomysł, wypróbuję . zapraszam do mnie do komentowania i obserwowania http://alex-faashion.blogspot.com/
Prześlij komentarz