sobota, 28 sierpnia 2010

FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI


Ziemniaki są najpopularniejszym składnikiem obiadów.
Można je gotować,smażyć, piec
 albo...zapiekać i nadziewać jak to ja zrobiłam.

Duże ziemniaki umyłam i podgotowałam w całości.

Farsz można przygotować w zależności od gustów za każdym razem inny.

Dzisiaj proponuję:

Posiekaną białą kapustę,marchewkę,starte jabłko,
kukurydzę i pokrojonego wędzonego kurczaka.
Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz.

Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny
żeby składniki przeszły  smakiem i kapusta zmiękła.
W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła,
roztartych parę ząbków czosnku,
słodką czerwoną paprykę,koperek i sól.

Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na około
 pół godziny w temp.220 stopni.
Muszą przybrać złotobrązowy kolor i mieć chrupiącą skórkę.
Po upieczeniu nadkroiłam je na cztery części,
 posmarowałam je w środku zrobionym wcześniej
masłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz.
Należy podawać od razu po upieczeniu.

Pychota!
 

Polecam nafaszerować ziemniaki 


Polecam również 




2 komentarze:

Anonimowy pisze...

wybrałam to zdjęcie spośród setek mu podobnych a po przeczytaniu przepisu utwierdziłam się w przekonaniu, że dziś je zrobię..ależ to wygląda smacznie:)

Anonimowy pisze...

Chyba wydrukuje i powiesze na scianie. Przynajmniej zapamietam cos z tego wspanialego tekstu!



moja strona domowa mutantmass (http://mutantmassgainer.pl/)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...