Ziemniaki są najpopularniejszym składnikiem obiadów.
Można je gotować,smażyć, piec
albo...zapiekać i nadziewać jak to ja zrobiłam.
Duże ziemniaki umyłam i podgotowałam w całości.
Farsz można przygotować w zależności od gustów za każdym razem inny.
Dzisiaj proponuję:
Posiekaną białą kapustę,marchewkę,starte jabłko,
kukurydzę i pokrojonego wędzonego kurczaka.
Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz.
Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny
żeby składniki przeszły smakiem i kapusta zmiękła.
W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła,
roztartych parę ząbków czosnku,
słodką czerwoną paprykę,koperek i sól.
Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika na około
pół godziny w temp.220 stopni.
Muszą przybrać złotobrązowy kolor i mieć chrupiącą skórkę.
Po upieczeniu nadkroiłam je na cztery części,
posmarowałam je w środku zrobionym wcześniej
masłem z czosnkiem i nałożyłam w środek farsz.
Należy podawać od razu po upieczeniu.
Pychota!
Polecam nafaszerować ziemniaki
Polecam również
2 komentarze:
wybrałam to zdjęcie spośród setek mu podobnych a po przeczytaniu przepisu utwierdziłam się w przekonaniu, że dziś je zrobię..ależ to wygląda smacznie:)
Chyba wydrukuje i powiesze na scianie. Przynajmniej zapamietam cos z tego wspanialego tekstu!
moja strona domowa mutantmass (http://mutantmassgainer.pl/)
Prześlij komentarz