sobota, 13 sierpnia 2011

MAKARON Z CZERWONĄ FASOLĄ I CHORIZO




Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny.
Charakteryzuje się mocnym zapachem i pomarańczowo-czerwonym kolorem papryki.



                       Plasterki kiełbasy chorizo pokroiłam na małe kawałki 
i podsmażyłam na patelni.



Następnie dodałam pokrojone pomidory.




i na koniec czerwoną fasolę z puszki.



Dodałam pokrojoną drobno świeżą ostrą paprykę,starty czosnek,
bazylię,oregano,pieprz i sól.
Podlałam wszystko wodą i smażyłam około 10 minut.
Zamiast czerwonej fasoli można dodać np.ciecierzycy.

Sos wymieszałam z makaronem.

Danie to jest bardzo szybkie i proste w wykonaniu,
a smak które daje chorizo jest przepyszny.
Smacznego!




Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...