Polecam dziś mięciutkie i chude mięso z indyka w sosie pieczarkowym.
Składniki:
- mięso gulaszowe z indyka
- pieczarki
- parę suszonych grzybków
- cebula
- śmietana
- czosnek
- majeranek
- sól,pieprz
- zioła prowansalskie
- marchewka
- pietruszka
- makaron
- olej
Mięso z indyka przyprawiłam czosnkiem i przyprawami.
Polałam oliwą i odstawiłam na 2 godziny do lodówki.
Następnie wstawiłam do piekarnika.
Podlałam wodą.
Piekłam w temp.180 stopni przez godzinę.
Po godzinie dodałam do niego pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
( Możecie dodać inne ulubione warzywa)
I ponownie wstawiłam na około 30 minut do piekarnika.
Gdy mięso się piekło podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę.
Dodałam również parę namoczonych wcześniej suszonych grzybków.
Po usmażeniu przełożyłam wszystko do miseczki i zmiksowałam.
Przełożyłam na patelnię i dodałam śmietanę.
Wymieszałam
i dodałam do sosu,który wytworzył się z pieczenia indyka.
Nie wygląda to może zbyt pięknie... ale zapewniam,że powstałe smaki były rewelacyjne.
Sos cudownie pachniał grzybami.
Podawałam pokrojonego indyka z makaronem.
Smacznego!
2 komentarze:
zgłodniałam i muszę szybko coś zjeść :D
cesć świetne masz te przepisy i wszystko tak apetycznie wygląda aż chce się jeść;-) zapraszaam Cię do pooglądania moich wpisów oto adres http://madziula-gotowanieiprzepisy-madziula.blogspot.com
Prześlij komentarz