A dziś proponuję z tą rybką kolejne danie.
Curry,imbir,mleczko kokosowe z pachnącym ryżem jaśminowym.
Zapraszam;-)
Składniki:
- filet z łupacza
- puszka mleczka kokosowego
- 1 szt.cebuli
- pół szklanki sosu rybnego
- łyżka pasty curry
- kawałek świeżego imbiru
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 0,5 opakowania śmietany
- 2 łyżeczki kurkumy
- łyżeczka sproszkowanego curry
- łyżeczka ususzonej/świeżej mięty
- pieprz czarny
- sól
- ryż jaśminowy
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyłam na oleju w garnku.
Dodałam starty korzeń imbiru.
Wsypałam sól, curry i kurkumę.
Wlałam mleczko kokosowe.
Upiekłam w piekarniku filety z łupacza.
Obrałam go z ości i dodałam do sosu.
Doprawiłam sos pastą z curry,sosem rybnym,
koncentratem pomidorowym i śmietaną.
Gotowałam wszystko około 20 minut.
Podawałam z ryżem jaśminowym i posypaną pietruszką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz