sobota, 31 marca 2012

PASTA Z KURZYCH WĄTRÓBEK I SERC


Dziś potrawa dla wielbicieli podrobów i pasztetów.
Pasta z kurzych wątróbek i serc,
którą proponuję jest szybszą i łatwiejszą wersją pasztetu.
Idealna do kanapek.



Składniki:
  • 40 dkg kurzych wątróbek
  • 40 dkg kurzych serc
  • 1 cebula
  • łyżka majeranku
  • zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia



Cebulę podsmażyłam na oleju.




Dodałam pokrojone i oczyszczone wątróbki.






Podsmażyłam je przez chwilę.






Serca podgotowałam.







Odkroiłam ich górne części.
Podsmażyłam pokrojone,pozostałe i oczyszczone części serc.






Dodałam je do wątróbek.
Wsypałam majeranek,sól i pieprz.
Wszystko podsmażyłam.






Przełożyłam do miseczki i zmiksowałam.




Wsypałam pokrojoną świeżą pietruszkę i wymieszałam.




Pasta ta być może nie wygląda za ciekawie....
ale zapewniam,że jest przepyszna.
Świeży i chrupiący chlebek posmarowany pastą -
do tego kiszony ogórek i marynowana dynia...pychotka!


Smacznego!

 



2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Bardzo lubie podroby, na pewno wyprubuję Twój przepis, bardzo mi sie podoba ten blog - super przepisy!

Kasia pisze...

Ile czasu trzeba gotować serca?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...