Dziś potrawa dla wielbicieli podrobów i pasztetów.
Pasta z kurzych wątróbek i serc,
którą proponuję jest szybszą i łatwiejszą wersją pasztetu.
Idealna do kanapek.
Składniki:
- 40 dkg kurzych wątróbek
- 40 dkg kurzych serc
- 1 cebula
- łyżka majeranku
- zielona pietruszka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Cebulę podsmażyłam na oleju.
Dodałam pokrojone i oczyszczone wątróbki.
Podsmażyłam je przez chwilę.
Serca podgotowałam.
Odkroiłam ich górne części.
Podsmażyłam pokrojone,pozostałe i oczyszczone części serc.
Dodałam je do wątróbek.
Wsypałam majeranek,sól i pieprz.
Wszystko podsmażyłam.
Przełożyłam do miseczki i zmiksowałam.
Wsypałam pokrojoną świeżą pietruszkę i wymieszałam.
Pasta ta być może nie wygląda za ciekawie....
ale zapewniam,że jest przepyszna.
Świeży i chrupiący chlebek posmarowany pastą -
Smacznego!
2 komentarze:
Bardzo lubie podroby, na pewno wyprubuję Twój przepis, bardzo mi sie podoba ten blog - super przepisy!
Ile czasu trzeba gotować serca?
Prześlij komentarz