Ser Camembert gościł już na moim blogu.
Smażyłam go w panierce na patelni.
Przepis znajdziecie TU
Dzisiaj pomyślałam,żeby przyrządzić go w inny sposób.
Takie szybkie niby fondue....;-)
Włożyłam go do ceramicznego rondelka.
Zapiekałam go w piekarniku w temperaturze 180 stopni
przez około 12 minut.
Następnie wyjęłam go i rozkroiłam-wywijając skórkę na boki.
Masa serowa była już w środku miękka i lejąca.
Aby ser jeszcze podpiec-włożyłam go na około 10 minut do piekarnika.
Na te 10 minut włożyłam również do piekarnika kawałki pokrojonej bułki.
Posypałam je granulowanym czosnkiem,oregano,ziołami prowansalskimi i bazylią.
Grzanki maczałam w rozpuszczonym serze...
Smacznego!
1 komentarz:
dla smakoszy tego sera jak ulał.
Prześlij komentarz